TIGÁZ - "Összeköt az energia"

Kívül-belül megszépült a Palotakerti Óvoda. A felújításban a TIGÁZ közel 100 önkéntese vett részt, akik a beltéri munkák mellett az intézmény kertjét is saját kezűleg újították meg. Az ünnepélyes átadásra 2015. június 18-án került sor. 

A 10 millió forint értékű felújítás során a B épület udvarát gyepszőnyeggel és gyöngykaviccsal portalanították, a játékokat itt is és az A épületnél is lefestették, a régi sportpálya helyén pedig műfüves focipályát alakítottak ki. Az épületben lévő nyolc csoportszobából hatot újrafestettek (kettőt a múlt évben az óvoda már rendbe tett), és valamennyi új linóleum burkolatot kapott. A megszépült környezetbe hamarosan 180 db új gyermekszék és hozzá való kis asztalok is érkeztek.


A TIGÁZ (https://www.osszekotazenergia.hu/osszefogas) számára rendkívül fontos a társadalmi felelősség vállalás, ezért indította el néhány éve azt a kezdeményezést, hogy azokon a településeken, ahol jelen vannak, megszépítenek egy-egy óvodát - hangzott el az átadási ünnepségen, ahol a cég részéről Lorenzo Maina kommunikációs igazgató elmondta, korábban Miskolcon és Debrecenben volt hasonló kezdeményezésük. A Palotakerti Óvoda felújításáról a múlt évben született meg a döntés, amiben az is jelentős szerepet játszott, hogy városunkban található a legnagyobb elosztó kft-jük - erről Fabrizio Dassogno a TIGÁZ elnöke tájékoztatta a résztvevőket. Mint mondta, a munkába 100 munkatársuk vett részt, akik az elmúlt napokban hajnalban indultak el többek között Debrecenből Miskolcról, Szolnokról és Hajdúszoboszlóról - és természetesen Gödöllőről, hogy megszépítsék a környezetet a gödöllői gyerekek számára. Soós Gábor, a TIGÁZ DSO Kft. igazgatója úgy fogalmazott, az egész olyan volt, mint a televízióban valamelyik "nagy házalakítás" műsorba csöppentek volna, de kiváló csapat dolgozott együtt a közös célért. Ezt megerősítette Varga Lilla, az óvoda vezetője is, aki könnyeivel küszködve köszönte meg és csodának nevezte azt, amit az elmúlt napokban végbevittek a TIGÁZ önkéntesei. "Nem csak szebb és komfortosabb lett az intézmény, hanem sokkal gyermekbarátabb és egészségcentrikusabb is. A felújítással olyan terhet vettek le a vállunkról, melynek megoldására támogatás nélkül, önerőből nem nyílt volna lehetőségünk." Az önkormányzat részéről Pecze Dániel alpolgármester köszönte meg a nagylelkű segítséget, és méltatta a kezdeményezést.

Forrás: godollo.hu

A felújítás munkálatairól a TIGÁZ által készített videó az alábbi linkeken tekinthető meg:  https://www.osszekotazenergia.hu/osszefogas/Video-galeria

https://www.youtube.com/watch?v=JwbvkCiGoaw&index=8&list=PLol51yFWz0lku11gkVQcLPr16iydQpV79

Az intézményvezetőnkkel készített interjú a következő helyen látható:
https://www.osszekotazenergia.hu/osszefogas/tamogatott-intezmenyek/palotakerti-ovoda-godollo


Képgaléria a felújításról